ΕΝΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες το 1998 σε ένα διώροφο κτήριο στο χωριό Αδάμαντας. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο και πληθώρα αντικειμένων και πληροφοριών που εκτίθενται, αφηγείται την μεταλλευτική ιστορία του νησιού από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα. Τα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν και δείγματα ορυκτών του νησιού και πληροφορίες για της χρήση τους, σαν φόρο τιμής στον ορυκτό πλούτο της Μήλου. Επίσης διαθέτει βοηθητικούς χώρους που περιλαμβάνουν αίθουσα προβολής βίντεο σχετικά με τα θέματα του Μουσείου, αίθουσα εκδηλώσεων και αίθουσα για τη φιλοξενία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων.
ΑΤΜΙΔΕΣ
Η Μήλος χάρη στη μετα-ηφαιστειακή υδροθερμική δράση στο υπέδαφος του νησιού είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της ήδη από την Αρχαιότητα, με τον Ιπποκράτη να κάνει αναφορά σε αυτές. Από όλες τις θερμές πηγές του νησιού, η πιο γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες είναι εκείνη του Λάκκου στον Αδάμαντα. Οι διάσημες “Ατμίδες” είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, έχουν κωνική μορφή και απελευθερώνουν θερμό αέρα που βγαίνει από τα έγκατα της γης.
ΚΡΑΤΗΡΕΣ / CRATERS
Εντυπωσιακό θέαμα αποτελούν οι δύο κρατήρες στη νότια πλευρά του νησιού, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Μήλο πριν από μισό εκατομμύριο χρόνια. Τα τοιχώματά τους αποτελούν πυροκλαστικά στρώματα με συνεχείς εναλλαγές τέφρας, άμμου και περλιτικών θραυσμάτων.
ΕΝΕΡΓΑ ΟΡΥΧΕΙΑ
Στη Μήλο λειτουργούν ακόμη πολλά ορυχεία, τα οποία προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα χάρη στο πολύχρωμο υπέδαφος του νησιού.
ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΡΥΧΕΙΟ
Η επίσκεψη στα Θειωρυχεία, τα εγκαταλελειμμένα παραθαλάσσια ορυχεία, είναι μια αληθινά εξωπραγματική εμπειρία, μια ευκαιρία για βουτιές σε ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο κινηματογραφικό στούντιο παρά αιγαιοπελαγίτικη παραλία.
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Small Luxury Hotels
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
© 2023 White Coast Milos. All rights reserved.